'Hey Monique, dat is een tijd geleden, maar ik herken je meteen en ben je ook nooit vergeten'….

Sjonge, dat was wat vorige week tijdens de startersdagen.com in Nijmegen. Ik had echt even helemaal geen idee waar dit over ging en wie dit tegen mij zei. Maar na nog een hint (Kamer van Koophandel, startersdag den Bosch) ging er een belletje rinkelen. Wat bleek? Een jaar of 10 geleden, toen het serieus werd met GRAPHX 66, volgde ik een lezing van Ivar van Asten (van o.a. de Startversneller) voor startende ondernemers.

Na wat graafwerk in mijn geheugen kom ik ook weer op de inhoud van de lezing: die ging over het belang van netwerken. Ivar vroeg tijdens zijn lezing wie er al een visitekaartje had (ik dus), en bood me na afloop van de lezing de gelegenheid en daarmee een podium om met mijn flyers met aanbieding bij de deur te gaan staan. Dat was voor mij heel nuttig: ik hield veel klanten over aan deze beurs en leerde veel over netwerken!

Het grappige was dat ik Ivar door de jaren heen wel een beetje vergeten was (sorry!), maar hij mij dus niet. Blijkbaar heb ik met mijn durf (en mijn visitekaartje) destijds veel indruk gemaakt.

Als startende ondernemer wil je natuurlijk indruk maken bij je mogelijke klanten. Je wilt graag dat ze jou onthouden en aan je denken als ze iemand nodig hebben met jouw expertise. Zorg er dus altijd voor dat je presentatie goed is, dat je goede visitekaartjes hebt en dat je indruk maakt. Hulp nodig? Bel of mail me dan!