OVER MONIQUE

Een eigen bedrijf starten? 
Mijn uitdaging:
jou helpen een professionele start te maken!

Een eigen bedrijf starten? Laat mij je helpen een professionele start te maken!

  • Je hebt een fantastisch idee en wilt hiermee de lokale of zelfs de nationale markt bestormen. 
  • Je bent heel goed in je vak, maar helemaal klaar met je werkgever.
  • Je wilt als zelfstandig ondernemer gaan doen waar jij goed in bent.

Je hebt het grote besluit genomen! Kamer van Koophandel inschrijving geregeld, btw nummer aangevraagd. Je bent nu officieel een startende ondernemer.

En nu? Nu kom je in een situatie die volledig nieuw voor je is. Je eigen vak? Ja, daar weet je alles van, maar niet van het starten van een bedrijf. Er spoken vele vragen door je hoofd, en ik help je met  het vinden van antwoorden en oplossingen!

De vragen die door je hoofd spoken:

  • Hoe kom ik aan een goed logo?
  • Wat is een huisstijl?
  • Waar bestel ik visitekaartjes?
  • Waar laat ik een website maken?
  • Waar haal ik de tekst voor mijn website vandaan?
  • Hoe en waar leg ik mijn domeinnaam vast?
  • Wat doe ik eerst?

Wat ik voor je kan doen

Als grafisch vormgever/ontwerper luister ik naar jouw verhaal, verdiep me erin, en ga daarna aan de slag met het ontwerpen van een logo en bedenk daarbij een passende huisstijl. Ik ken de vragen van een startende ondernemer, ik geef je antwoorden én advies. Over de bedrijfsnaam bijvoorbeeld, over webhosting en andere praktische zaken. We werken samen, jouw input is heel belangrijk. Zonder die input kan ik niet ontwerpen.

Je komt ook bij mij voor je website. Dat is handig, want als vormgever kan ik net wat extra's doen om te zorgen dat jouw website en je visitekaartje één uitstraling krijgen, en daarmee een herkenbaar gezicht.

En dan de inhoud: ook die is belangrijk en ook daar kan ik je bij helpen. We bespreken samen jouw wensen en de mogelijkheden. 

Vormgeving gaat om het visueel maken van een boodschap, jouw boodschap voor jouw klanten. Voor mij is het belangrijk dat alles bij elkaar en in elkaar past. Daar bedoel ik mee: je logo en je huisstijl moeten jou zelf aanspreken, bij jou passen, maar ook bij je doelgroep (je klanten) en bij dat wat je aanbiedt.

Ik werk sinds 2006 met startende ondernemers, en ik was er ooit zelf een. Wat ik nu het liefste doe? Mijn ervaring inzetten om jou een goede, professionele start te geven!

Dit zeggen klanten over mij:

"Monique heeft mij uitstekend geholpen met het ontwerpen en opzetten van de huisstijl en website, passend bij mijn activiteiten als startende ondernemer. Ik had geen enkel idee hoe dit op te pakken, maar na 1 uur praten met Monique is zij in staat om mijn aarzelende input om te toveren tot een voor mij exact aansluitende huisstijl. Monique is een energieke, creatieve, meedenkende en enthousiaste persoon om mee samen te werken. Een echte aanrader op zowel persoonlijk als professioneel vlak."

Meer reviews lezen?

Meer weten over mij?

Mijn naam is Monique van Helden, en in GRAPHX 66 kan ik sinds 2006 al mijn creativiteit kwijt. Ik vind het heerlijk om iets te maken wat, behalve dat het mooi is, ook doet wat het moet doen: namelijk aandacht trekken, iets duidelijk maken, informatief zijn. Daarnaast heb ik in 2014 mijn grafische activiteiten uitgebreid met websites. Heel leuk om het hele traject voor een bedrijf te doen, van logo en huisstijl via website naar folders en brochures.

Ik ben m’n hele leven onbewust bezig geweest met vormgeving. Van zelfgemaakte agenda’s toen ik nog op school zat, via oorbellen naar fotoboeken en kaarten. Alles is de revue gepasseerd. Ik hou ervan om mooie dingen te bedenken en te maken, als ik een goed ontwerp maak dan word ik daar heel blij van. Ik kan er ook echt van genieten om een hele serie ontwerpen bij elkaar te zien, allemaal net even anders maar wel in één, herkenbare, stijl.

Hoe het zo gekomen is...

Ik ben van beroep opticien. Dat is iets heel anders! Na de HAVO trad ik als vanzelf in de voetsporen van mijn vader, hij was opticien. Ik heb dat met veel plezier gedaan, tot mijn 30-ste zo'n beetje. Met name de verkoop (het contact met de klant, oplossingsgericht werken) en het technische handwerk (met de hand glazen omzetten naar een ander montuur, kapotte brillen repareren) waren mijn sterke kant. Ik stopte daar alle creativiteit in die ik had.
Toen we, in 1999, voor het werk van mijn man naar Schotland verhuisden heb ik mijn carrière in de optiek opgegeven. Met twee kleine kinderen, in het buitenland, had ik genoeg te doen. In Schotland ben ik begonnen met het maken van bijzondere fotoboeken, zoals trouwalbums en reisboeken.

Terug in Nederland kwam ik als vrijwilliger op de school van de kinderen in de medezeggenschapsraad terecht, en werd ik actief als verkeersouder, niet alleen op school maar ook binnen VVN afdeling in Oss. Ik trok als vanzelf alle vormgeving klusjes naar me toe. Door dit werk, ook al was het vrijwillig, werd steeds duidelijker wat ik wilde en waar ik goed in ben. In die tijd heb ik bijvoorbeeld lesmateriaal gemaakt voor skatelessen op de basisschool.

In 2006 ben ik out of the blue gestart met mijn bedrijf. Ik wist toen eigenlijk niet wat ik deed. Niet gehinderd door enige ervaring in grafische vormgeving en zonder de juiste software rommelde ik maar wat aan.

Toch was dat aanrommelen blijkbaar niet zo heel erg verkeerd, want in 2008 kreeg ik de opdracht om een boek samen te stellen voor het 100-jarig jubileum van Inventum. Met de opbrengst van die opdracht heb ik de opleiding voor grafisch vormgever betaald en de goede software (Adobe) aangeschaft. Met veel plezier volgde ik die opleiding en ik heb daar heel veel geleerd, met name op het gebied van logo ontwerp en typografie.

Daarna kwam mijn bedrijf pas echt goed van de grond. Vanaf het begin heb ik mij gericht op starters (start-ups), een doelgroep die me altijd erg heeft aangesproken en ook goed lag. In 2014 ben ik naast het vormgeven gestart met het maken van websites, en in 2020 heb ik ook tekst toegevoegd aan mijn diensten. Kijk voor teksten van mij op moniquevanhelden.nl, (mijn blogsite) of op mijn website over reizen: sportievecamperreizen.nl.

Inmiddels ben ik ruim over de 100 (!) logo’s verder en daarmee ook vele huisstijlen, folders, brochures, boeken, reclame materiaal, posters, banners, en niet te vergeten websites. En eigenlijk ben ik daar heel trots op!

Wil jij ook je eigen bedrijf starten en wil je eens met mij praten?

Bel of mail me dan: info@graphx66.nl of 06-40302453