MONIQUE

Jouw uitdaging:
een eigen bedrijf starten...

  • Je hebt een fantastisch idee en wilt hiermee de lokale of zelfs de nationale markt bestormen. 
  • Je bent heel goed in je vak, maar helemaal klaar met je werkgever.
  • Je wilt als zelfstandig ondernemer gaan doen waar jij goed in bent.


Dat grote besluit is genomen! Kamer van Koophandel inschrijving geregeld, btw nummer aangevraagd...

Je bent nu officieel een startende ondernemer.

En nu? Nu kom je in een situatie die volledig nieuw voor je is. Je eigen vak? Ja, daar weet je alles van, maar niet van het starten van een bedrijf. Er spoken vele vragen door je hoofd, en ik help je met  het vinden van antwoorden en oplossingen!

Mijn uitdaging:
jou zo goed mogelijk helpen een professionele start te maken!

De vragen die in je hoofd spoken:

  • Hoe kom ik aan een goed logo?
  • Wat is een huisstijl?
  • Waar bestel ik visitekaartjes?
  • Waar laat ik een website maken?
  • Hoe en waar leg ik mijn domeinnaam vast?
  • Wat doe ik eerst?

 

Kortom: je hebt hulp nodig. Voor je logo, de 'huisstijl' (een gezicht voor je bedrijf), een website en natuurlijk visitekaartjes.

Als grafisch vormgever/ontwerper luister ik naar jouw verhaal, verdiep me erin, en ga daarna aan de slag met het ontwerpen van een logo en bedenk daarbij een passende huisstijl. Ik ken de vragen van een startende ondernemer, ik geef je antwoorden én advies. Over de bedrijfsnaam bijvoorbeeld, over webhosting en andere praktische zaken. We werken samen, jouw input is heel belangrijk. Zonder die input kan ik niet ontwerpen.

Je komt ook bij mij voor je website. Dat is handig, want als vormgever kan ik net wat extra's doen om te zorgen dat jouw website en je visitekaartje één uitstraling krijgen, en daarmee een herkenbaar gezicht.

Vormgeving gaat om het visueel maken van een boodschap, jouw boodschap naar jouw klanten. Voor mij is het belangrijk dat alles bij elkaar en in elkaar past. Daar bedoel ik mee: je logo en je huisstijl moeten jou zelf aanspreken, bij jou passen, maar ook bij je doelgroep (je klanten) en bij dat wat je aanbiedt.

Ik werk nu 13 jaar met startende ondernemers, en ik was er ooit zelf een. Wat ik nu het liefste doe? Mijn ervaring inzetten om jou een goede, professionele start te geven!

Kantoor van GRAPHX 66

Het kantoor van GRAPHX 66, de plek waar ik het liefste ben, met mijn computer en heel veel mooi werk om me heen. 

Dit zeggen klanten over mij:

Monique heeft mij uitstekend geholpen met het ontwerpen en opzetten van de huisstijl en website, passend bij mijn activiteiten als startende ondernemer. Ik had geen enkel idee hoe dit op te pakken, maar na 1 uur praten met Monique is zij in staat om mijn aarzelende input om te toveren tot een voor mij exact aansluitende huisstijl. Monique is een energieke, creatieve, meedenkende en enthousiaste persoon om mee samen te werken. Een echte aanrader op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Meer weten over mij?

Ik ben m’n hele leven onbewust bezig geweest met vormgeving. Van zelfgemaakte agenda’s toen ik nog op school zat, via oorbellen naar fotoboeken en kaarten. Alles is de revue gepasseerd. Ik hou ervan om mooie dingen te bedenken en te maken, als ik een goed ontwerp maak dan word ik daar heel blij van. Ik kan er ook echt van genieten om een hele serie ontwerpen bij elkaar te zien, allemaal net even anders maar wel in één, herkenbare, stijl.


Hoe het zo gekomen is...

Ik ben van beroep opticien. Dat is iets heel anders!

Na de HAVO trad ik als vanzelf in de voetsporen van mijn vader, hij was opticien. Ik heb dat met veel plezier gedaan, tot mijn 30-ste zo'n beetje. Met name de verkoop (het contact met de klant, oplossingsgericht werken) en het technische handwerk (met de hand glazen omzetten naar een ander montuur, kapotte brillen repareren) waren mijn sterke kant. Ik stopte daar alle creativiteit in die ik had.
Ik ben gestopt toen we, in 1999, voor het werk van mijn man naar Schotland verhuisden. En met 2 kleine kinderen had ik genoeg te doen. Ik ben daar bijvoorbeeld begonnen met het maken van bijzondere fotoboeken.

Terug in Nederland kwam ik als vrijwilliger op de school van de kinderen in de medezeggenschapsraad terecht, en werd ik actief als verkeersouder, niet alleen op school maar ook binnen VVN afdeling in Oss. Ik trok als vanzelf alle vormgeving klusjes naar me toe. Door dit werk, ook al was het vrijwillig, werd steeds duidelijker wat ik wilde en waar ik goed in ben. In die tijd heb ik bijvoorbeeld lesmateriaal gemaakt voor skatelessen op de basisschool (lesmateriaal dat overigens nog steeds gebruikt wordt).

In 2006 ben ik out of the blue gestart met mijn bedrijf. Ik wist toen eigenlijk niet eens dat wat ik deed grafische vormgeving was, had niet de goede software en rommelde maar wat aan. Toch was dat aanrommelen blijkbaar niet zo heel erg verkeerd, want in 2008 kreeg ik de opdracht om een boek samen te stellen voor het 100-jarig bestaan van Inventum. Met de opbrengst van die opdracht heb ik toen de opleiding voor grafisch vormgever betaald en de juiste software aangeschaft. Met heel veel plezier volgde ik die opleiding, ik heb daar heel veel geleerd, met name op het gebied van logo ontwerp en typografie. Daarna kwam mijn bedrijf pas echt goed van de grond. Inmiddels ben ik tegen de 90 (!) logo’s verder en daarmee ook vele huisstijlen, folders, brochures, boeken en banners, en niet te vergeten websites! En eigenlijk ben ik daar heel trots op!

Begin jij ook je eigen bedrijf en wil je eens met mij praten? Bel of mail me dan: info@graphx66.nl of 06-40302453.